Відмінний сніданок для всієї родини свіжо приготовленої каші з молоком
Швидко усеваемый, ніжний, смачний заряджає на довго енергією і має високу харчову цінність. Для приготування каші вибираємо кукурудзу. У процесі варіння подрібнена крупа виділяє багато крохмалю, при цьому вона стає густішою і купуючи шовковисту структуру.
Для прискорення приготування, подрібнюємо крупу до мучного стану, так само можна залишити на ніч у воді і потім приготувати після набухання крупи.
Сільський варіант приготування, зазвичай гасять в керамічних горщиках, на довго залишають в духовці. Головне потрібно знати певні правила приготування і дотримуватися їх, смачну кашу можна отримати як в духовці і також приготування на верхній плиті. Як і багато каші, кукурудзяна каша добре поєднується з гарбузом і також з медом та іншими фруктами. По приготуванню, можна легко імпровізувати і додавати сезонні фрукти і улюблені спеції. Інші рецепти з використанням гарбуза дивіться на цій адресі https://dai.kiev.ua.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна -250г.
- Гарбуз -250 р.
- Молоко 1. 2 л
- Банан -1 шт.
- Мед -30г.
- Масло вершкове -30г.
- Сіль за смаком.
Приготування
У приготовлену очищену крупу додаємо води приблизно в два рази більше, залишаючи при кімнатній температурі на тривалий час, можна залишити до ранку в ніч. Можна навіть не замочувати і відразу варити, але варка буде набагато довше. Зерна будуть довше вариться для розм’якшення.
Після замочування зливаємо воду і промиваємо. На підігрітому молоці кладемо набухшею крупу після закипання, зменшуємо вогонь. М’якоть гарбуза нарізати кубиками. Викладіть скибочки гарбуза в крупу і варимо приблизно 25 хвилин.
Не забуваємо помішувати, не даючи пригоріти каші. Тут можна посолити і розм’якшити гарбуз.
Розрізаємо банан невеликими шматочками, так само можна замінити за бажанням і смакові уподобання інших фруктів. Ще прокип’ятимо три хвилини і після вже знімаємо з плити.
Додаємо мед і масло все перемішуємо і залишаємо на деякий час.
Смачна каша готова можете подавати до столу за бажанням можна прикрасити родзинками.